مدیرکل تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش با اعلام این که تالیف کتب درسی مجزا برای دختران و پسران در دستور کار آموزش و پرورش نیست، از اعمال تفکیک جنسیتی در برخی کتب درسی موجود کشور به میزانی چون 10 تا 15 درصد، بر اساس نیازسنجیهای صورت گرفته بر روی دختران و پسران خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم در پاسخ به آخرین بررسی وزارت آموزش و پرورش برای تفکیک جنسیتی و قومیتی کتب درسی، با بیان این که کتابهای درسی سال تحصیلی ?? ـ ?? بر منوال مشابه سال تحصیلی ?? ـ ??، تا حدی تدوین شده و در حال چاپ است، اعلام کرد: کتب درسی سال تحصیلی جدید بدون اعمال جدی موضوع فوق به چاپ میرسند.
این مقام مسوول آموزش و پرورش در حالی که معتقد است، آموزش و پرورش باید تلاش کند که وحدت ملی و ملیتی را به هیچ وجه در سطح کشور مخدوش نکند، عنوان کرد: اعمال چنین موضوعی منوط به نیازهاست، برای مثال اگر زمانی آموزش و پرورش درصدد باشد که نیازهای دختران و پسران را به صورت مجزا در برخی دروس از جمله دینی ببیند، این امر مستلزم این است که کتب درسی این دو جنس در بخشهایی برای مثال، به میزان ?? تا ?? درصد به صورت متفاوت نگاشته شود.
ذوعلم به عنوان متولی مدیریت تالیف و تدوین کتب درسی کشور، در این راستا تصریح کرد: لذا اعمال تفکیک جنسیتی در کتب درسی کشور هرگز به معنای تالیف کتب کاملا مجزا برای دختران و پسران دانشآموز نیست.
مدیرکل تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش، در عین حال یادآور شد: البته در گذشته نیز این موضوع وجود داشته؛ آن گونه که برای مثال، حتی پیش از انقلاب، رشتههای خاص دختران وجود داشتهاند که به تدریج حذف شد.
وی اضافه کرد: لذا موضوع مطرح شده در مورد نگارش جنسیتی کتب درسی، موضوع جدیدی نیست و نباید در مورد آن حاشیهای ایجاد شود.
این مقام مسوول در خاتمه این طور جمعبندی کرد: به هر روی، نگارش کتب درسی کشور با توجه به نیازهای جنسیتی و قومیتی دانشآموزان، نیاز به کار کارشناسی دارد و اگرچه هنوز این موضوع به طور جدی مطرح نشده و به تصمیمگیری عملی و اجرایی نرسیده، اما ممکن است واقعا مورد نیاز باشد.